Un psiholog raspunde
Ce este un trup fara minte? Daca pana acum am vorbit despre ce trebuie facut in momentul in care ne accidentam corpul, acum am hotarat sa lansam rubrica “Un psiholog raspunde” in care sa vorbim despre primul ajutor al mintii si sufletului. Pentru aceasta am apelat la un specialist.
Antonia Giura- un psiholog de”moda noua”
“ Numele meu este Antonia Giura, sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației în specializarea Psihologie. Ulterior acestei etape, am ales continuarea studiilor în domeniul psihoterapiei, urmând programul de master PEU la aceași facultate. Orientarea umanistă și-a creat propriul spațiu în viața cam de prin perioada liceului când găseam foarte interesantă participarea la numeroase activități ale Crucii Roșii ce coagulau scopul de a susține și ajuta oamenii aflați în nevoie. În perioada imediat următoare a încolțit ideea unei facultăți prin care să-mi pot cultiva și orienta această atitudine, astfel a început să îmi placă psihologia. La început îmi doream foarte mult să cunosc cum funcționează omul, apoi învatam despre slăbiciuniile sale și mai apoi pentru că m-am recunoscut pe mine în aceste informații, motivația mea a fost permanent dinamică. Este că și cum ai învața cate un pic despre tine din fiecare examen și proiect. Orientată fie de proximitatea vieții cotidiene – încercând să înțeleg rațiunile celor din jurul meu – fie nevoia unei direcții de viitor acest domeniu are puterea de a captiva permanent.
Una dintre cele mai importante realizări în domeniul dezvoltării personale este înțelegerea și cultivarea atitudinii deschise către experiență, emoții și trăiri. Înțelegerea și acceptarea oamenilor fără a-i judeca, fără a le atribui sensuri din experiența personală, si fără a le altera experiența este esențială într-o comunicare sănătoasă.
Sunt o persoană dinamică, îmi place să cunosc, să înțeleg, să știu deoarece am o curiozitate aproape viscerală pentru tot ce există. Îmi place să încerc lucruri noi, să cunosc oameni, locuri și să ascult povești. Imaginația reprezintă pentru mine o resursa vastă de energie, creativitate, si optimism ce-mi oferă noi perspective flexibile asupra realității. Iubesc oamenii prin emoțiile și sentimentele lor, prin unicitatea în care se dezvoltă și prin forța interioară ce-i orientează către un scop precis.
De ce rubrica „Un psiholog raspunde”?
Prin acest proiect îmi propun să aduc mai aproape de cititori teorii și concepte importante din psihologie, într-o prezentare atât realistă cât și accesibilă. Voi aborda subiecte din domenii variate: anxietatea, fericirea, stresul și fricile „obișnuite”, relațiile cu persoanele relevante din viața noastră, autocunoașterea și iubirea de sine. De asemenea, voi prezenta diverse metode, obiceiuri, provocări, programe practice și joculețe pe care încercându-le, veți afla mai multe despre felul propriu de a funcționa “
Dna psiholog ne va vorbi de 2 ori pe luna despre problemele cu care se confrunta fiecare persoana in ziua de azi. Totodata asteptam sa ii adresati intrebari si sugestii despre teme pe care doriti sa le abordeze.
Primul articol, va fi sambata , pe data de 14 iulie si vorbim despre anxietate.